Indboforsikring

En indboforsikring går først og fremmest ind og dækker, hvis man får lavet indbrud i sit hjem, bil, båd osv. Men også skader som man kommer til at lave på andres ejendele, bliver dækket i et vist omfang.

Indboforsikringen dækker også skader, som er opstået ved tyveri, brand og hærværk. Forsikringen gælder også for udeboende børn til de er 21 år. Men kun hvis de ikke har børn og bor alene.

Det er vigtigt, at man sørger for at vælge den korrekte dækning, når man laver en indboforsikring. Det nytter ikke at dække sig ind for 100.000 kr. for at spare penge på forsikringen, hvis man har værdier for f.eks. 400.000 kr. Man får nemlig kun dækket mangler/skader, for det beløb som man oplyser ved forsikringens start.

Forsikringen dækker også genstande, der er medbragt i fritidshus, campingvogn, beboelsesvogn og telt samt ting der midlertidigt befinder sig uden for forsikringsstedet i op til 12 måneder.

Der kan være særlige regler fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, med hensyn til dækning. Så har man nogle specielle ting, er det en god idé at tjekke forskellige forsikringsselskaber først. Man kan også få rabat på indboforsikringen, hvis man samler alle sine forsikringer i det samme selskab.