Livsforsikring

Mange mennesker vælger at tegne en livsforsikring og dermed sikre sin familie økonomisk, i tilfælde af at man dør. Det er oftest når folk stifter familie og får børn, at de synes det er tid til at lave en livsforsikring. Der er også flere, som får lavet en livsforsikring, efter de har oplevet et dødsfald i deres familie eller blandt deres nære venner.

En livsforsikring dækker ikke kun i tilfælde af dødsfald. Den træder også til hvis man selv eller ens partner bliver uarbejdsdygtig eller invalid. For mange familier vil det være en katastrofe, hvis man pludselig mister den enes indtægt. Hvis ens erhvervsevne nedsættes med en vis procentdel og man derfor mister sit arbejde, får man en fast månedlig udbetaling i en årrække, som er aftalt på forhånd.

En livsforsikring er en af de få forsikringer, hvor man næsten selv vælger, hvor meget man skal betale. Det er ment på den måde, at man får præcis hvad man betaler for.

Det er også muligt at tegne en livsforsikring på andre personer end en selv. Det kaldes en krydslivsforsikring. Krydslivsforsikringer tegnes oftest af samlevende eller andre ikke-beslægtede eller fjernt beslægtede personer, der ønsker at sikre hinanden.