Rejseforsikring

Det er en rigtig god idé at have en rejseforsikring, når man er ude og rejse. Hvis uheldet sker og man ikke har en rejseforsikring, kan det ende med en meget stor regning. Det er ikke ualmindeligt, at en seng på et hospital i udlandet, koster mere end 5000 kroner om dagen. Komplicerede skader eller sygdomme på et fjernt rejsemål kan inklusiv hjemtransport med ambulancefly koste op til en million kroner, hvis man ikke har forsikringen i orden.

Inden man rejser til udlandet, skal man derfor undersøge om man er dækket af den offentlige rejsesygesikring eller en privat forsikring. De 2 største udbydere af rejseforsikringer i Danmark er Gauda og Europæiske. Begge er store internationale firmaer, som man nemt kan komme i kontakt med døgnet rundt.

Når man tegner en rejseforsikring, skal man være sikker på at den dækker i forbindelse med alle planlagte aktiviteter, herunder risikable sportsgrene eller f.eks. kørsel på motorcykel.

Den offentlige sygesikring (Det gule sundhedskort) gælder kun ved ferierejser af højst en måneds varighed i store dele af Europa. Man skal dog bemærke at ikke alle sygdomstilfælde er dækket. Lande som f.eks. Tyrkiet, Kroatien, Egypten, Tunesien og Marokko er ikke dækket af Den offentlige sygesikring.